Actiune social-filantropica la caminul de batrani de la Mironesti, Giurgiu

Actiune social-filantropica la caminul de batrani de la Mironesti, Giurgiu
,

Cei 45 de batrani care locuiesc in Caminul pentru persoane varstnice din localitatea Mironesti, judetul Giurgiu, au primit marti, 15 aprilie 2013, vizita consilierul social al Episcopiei Giurgiului, pr. Popa Edmond Nicolae. Insotit de 2 maicute de la Schitul ”Sf.Nicolae” din Mironesti, preotul le-a daruit persoanelor varstnice gazduite in acest camin, din partea Episcopiei Giurgiului, pachete cu alimente, dulciuri si fructe, carti de rugaciuni si iconite, precum si cate o revista Familia Ortodoxa.

Mai putin de jumatate dintre batranii institutionalizati in Centrul de la Mironesti sunt vizitati de familii. De aceea, fiecare vizita a reprezentantilor Episcopiei reprezinta pentru ei un prilej de bucurie, o dovada a faptului ca nu sunt uitati si ca Biserica ii sprijina intotdeauna pe cei aflati in suferinta trupeasca sau sufleteasca. Parintele Consilier a vizitat fiecare salon si a rostit un cuvant de invațatura in care a evidențiat importanța acestei perioade de post dinaintea praznicului invierii Domnului, care a fost randuita de Biserica ca timp de pocaința, de intarire in credința și de apropiere de Dumnezeu prin Sfintele Taine.

Vizita in Centrul de la Mironesti, centru aflat in subordinea Direcției Generale de Asistența Sociala și Protecția Copilului Giurgiu, a fost organizata de Sectorul Social al Episcopiei Giurgiului in cadrul Programului Social “Si ei sunt ai nostri”, derulat in perioada premergatoare sarbatoririi Pastelui, actiuni similare desfasurandu-se in beneficiul copiilor institutionalizati in casele de tip familial din Giurgiu precum si in beneficiul persoanelor care executa pedepse privative de libertate in Penitenciarul Giurgiu.

Comenteaza