Cel mai mare parc fotovoltaic din Romania se afla in Giurgiu

Cel mai mare parc fotovoltaic din Romania se afla in Giurgiu
Cel mai mare din Romania se afla in Giurgiu

Pana vineri, 14 iunie, la Stanesti se afla al doilea parc fotovoltaic din tara, ca marime, insa Giurgiu nu „s-a lasat”!
De vineri la , , a fost dat in folosinta cel mai mare parc fotovoltaic din Romania.

Parcul fotovoltaic de la Uiesti, inaugurat in prezenta oficialitatilor dar si a reprezentantilor firmei beneficiare, are o putere instalata de 18,5 MW, generata de peste 78.000 panouri solare amplasate pe o suprafata de 42 hectare.

Valoarea investitiei se ridica la 30 milioane de euro si a fost facuta de firma Tinmar Ind.

Luand in calcul un consum mediu, cu energia produsa in parcul fotovoltaic de la Bucsani pot fi alimentate circa 20.000 de gospodarii; beneficiul cel mai mare pentru comuna vor fi insa cei 150.000 de lei primiti anual de la proprietarii parcului fotovoltaic, suma importanta si foarte utila pentru bugetul local.

Asadar Giurgiu devine un etalon in producerea de energie electrica fotovoltaica in Romania; dupa recordul detinut de parcul solar din Stanesti (7,5 MW) iata ca cei 18,5 MW ai parcului din Bucsani plaseaza judetul Giurgiu pe prima pozitie pe tara, dupa criteriul putere instalata.
Nu este o intamplare ci o consecinta a faptului ca zona in care ne aflam este una dintre cele ce beneficiaza de cele mai bune conditii pentru realizarea unor asemenea investitii (radiatia solara foarte buna si numar maxim de zile insorite).

Comenteaza