Doua autovehicule cautate de autoritatile straine, depistate la Giurgiu

Doua autovehicule cautate de autoritatile straine,  depistate la Giurgiu
,

La sfarsitul saptamanii trecute politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – PTF Giurgiu au depistat doua autoturisme in valoare de aproximativ 175.000 lei, care figurau ca fiind furate din Germania, respectiv Italia.

In data de 20.04.2013, in jurul orei 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera cetateanul roman Florian R., in varsta de 32 ani, domiciliat in Bucuresti, la volanul unui autoturism marca Audi TT, inmatriculat in Italia.
In urma verificarilor specifice efectuate in bazele de date, lucratorii nostri au constatat ca autoturismul este semnalat ca fiind bun cautat pentru confiscare de catre autoritatile din Italia.
La cercetari, conducatorul auto a declarat ca nu a cunoscut faptul ca autoturismul condus face obiectul unei semnalari.

Tot in data de 20.04.2013, in jurul orei 09.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a efectua formalitatile de frontiera cetatenul roman Sebastian S., in varsta de 35 ani, domiciliat pe raza judetului Prahova, la volanul unui autoturism marca BMW, inmatriculat in Germania.
In urma verificarilor specifice in bazele de date, lucratorii vamali au constatat ca autoturismul este semnalat ca fiind bun cautat pentru a fi confiscat de catre autoritatile din Germania.

Politistii de frontiera au intocmit cetatenilor romani acte premergatoare de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de complicitate la furt, iar autoturismele, in valoare totala de aproximativ 175.000 lei, au fost indisponibilizate la sediul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu.
Cercetarile continua, la finalizare urmand a fi luate masurile legale.

Comenteaza