Expeditia solitara cu caiacul, de la Giurgiu la Venetia…

Expeditia solitara cu kaiacul, de la Giurgiu la Venetia...
Expeditia solitara cu kaiacul,

Deja au trecut mai bine de 3 luni de cand bucuresteanul isi „lansa” caiacul in apele Dunarii, la Giurgiu, pornind intr-o expeditie solitara „De la giurgiu la Venetia”, asa cum o intituleaza insusi temerarul navigator.

Zilele acestea am primit la redactie o fotografie si mesajul ca Lucian a ajuns in Keramoti, Grecia si ca este bine.

Marti 7 mai 2013, Lucian si-a pus caiacul pe apele Dunarii, la Giurgiu, pentru a pleca solitar intr-o expeditie spre Marea Neagra-Bosfor- Marmaris-Marea Egee- Marea Adriatica, urmand un parcurs costier pe langa tarmurile tarilor: Romania-Bulgaria-Turcia-Grecia-Albania-Croatia si Italia…
Ca punct final propus ar fi Venetia, in luna Decembrie. Bineinteles, daca timpul scurs, sanatatea ( indeosebi cea psihica), resursele materiale si starea vremii, ar permite.

Lucian Ionescu este din Bucuresti, nascut in 1964, casatorit si tatal unei fetite de 12 ani.
In adolescenta, a practicat caiacul de performanta doi ani, fara a obtine performante notabile, alegandu-se cu pasiunea pentru acest tip de ambarcatiuni.
A participat cu caiacul la Turneul International Dunarea-2008.
Expeditiile singuratice, il atrag mai mult.
Si-a proiectat un caiac cu programul „kayakfoundry” si l-a construit prin metoda strip-planked. Caiacul lui este lung de 5,80 m si lat de 58 cm. L-a executat in decursul a trei ani de lucru cu multa migala, acordand mare atentie detaliului si finisajelor. A consumat la slefuit (manual), aproximativ 100 metri liniari de smirglu, dupa cum chiar el povesteste!

Ii dorim succes lui Lucian in continuare in temerara sa calatorie si sa auzim de bine!

Pentru cei care vor sa ia legatura cu el: https://www.facebook.com/FromGiurgiutoVenice

Comenteaza