Gazoductul Giurgiu-Ruse, tot mai lung!

Gazoductul Giurgiu-Ruse, tot mai lung!
, tot mai lung!

In ultima stire despre gazoductul Giurgiu-Ruse informam că termenul de finalizare a lucrărilor a fost amânat din cauza unor probleme de natură geologică; a mai trecut ceva timp şi aflăm că gazoductul Giurgiu-Ruse nu poate fi terminat de constructorul iniţial; acesta a depaşit de mai multe ori termenul de finalizare a lucrărilor.

Surse bulgare afirmă că lucrările vor fi terminate în martie 2015 şi că întârzierile sunt cauzate de aceleaşi probleme geologice dar şi de descoperirea unor vestigii arheologice.

Surse din apropierea Transgaz afirmă că reprezentanţii acesteia pregătesc rezilierea contractului cu firma constructoare din Târgu-Mureş şi scoaterea la licitaţie a lucrărilor de subtraversare a Dunării.
Constructorul care trebuia să termine lucrarea nu dispune de suficiente mijloace pentru a respecta termenul iniţial.

Reamintim ca gazoductul Giurgiu-Ruse trebuia finalizat încă din octombrie 2013, dar a întâmpinat numeroase probleme, care, iată, se dovedesc a fi de natură logistică.

Lungimea totala a conductei care leagă Ruse de Giurgiu va fi de 25 km, din care 15,4 kilometri sunt pe teritoriul bulgăresc, iar 2,1 kilometri pe sub Dunăre. Costurile lucrarii sunt de 25 de milioane de euro, din care 9 milioane contribuţia europeană, 11 milioane costurile părţii bulgare şi 4 milioane de euro costurile Transgaz.

Comenteaza