Giurgiu are competitori de talie mondiala

Giurgiu are competitori de talie mondiala

In zilele de 23 si 24 februarie 2013, la Bucuresti s-a desfasurat semifinala turneului pe tari, Dance Star – Romania Open 2013 din cadrul Campionatului Mondial de Dans World Dance Masters 2013. Competitia a fost un real succes bucurandu-se de participarea a peste 2000 de artisti inscrisi din aproximariv 60 de scoli de dans.

In cadrul acestei semifinale internationale au participat si copiii Asociatiei Culturale din Giurgiu, trupa ONIX. Ei s-au incadrat la categoria children, sectiunea MTV Comercial, grupa de varsta 8 – 12,5 ani. Micutii nostri au reprezentat atat orasul Giurgiu cat si Romania avand o prestatie artistica si tehnica buna, dar cu emotii crunte.

La finalul concursului s-au clasat pe locul 4, un rezultat bun tinand cont de faptul ca au concurat pentru prima data la o competitie mondiala cu unele cluburi din tara si strainatate cu o experienta vasta in campionatele mondiale. In urma acestei competitii copiii au adaugat o experienta noua in palmaresul lor competitional, determinandu-i sa munceasca mai mult deoarece tind sa ajunga la un nivel de performanta maxim. Avand in vedere regulamentul drastic al competitiei mondiale ce a trebuit respectat cu strictete, s-a schimbat viziunea competitionala a micutilor fiind total diferit de competitiile nationale cu care au fost obisnuiti pana acum.

Juriul a fost format doar din artisti de talie mondiala: Sonja Piskernig ( Austria ), Mariano Carlini ( Italy ), Christopher Jamin ( USA ), Hans – Joachim Tappendorff ( Germany ), June Guaricci ( USA ). Copiii au avut onoarea de a-l cunoaste personal pe Jamin (USA). Juriul a fost impresionat de energia, pasiunea si profesionalismul dansatorilor romani si au declarat ca se asteapta ca acestia sa se remarce la competitia din Croatia. Cu prilejul acestei semifinale mondiale locatia unde s-a desfasurat concursul a gazduit si cateva stand-uri expozitionale cu obiecte de arta ale unor ambasade la Bucuresti.

Le uram succes micutilor la semifinala pe natiuni din Croatia.

Comenteaza