„Ia-ma acasa de Craciun”, campanie de responsabilizare sociala

"Ia-ma acasa de Craciun", campanie de responsabilizare sociala
”, campanie de responsabilizare sociala

Persoanele care doresc sa primeasca in familiile lor un copil institutionalizat cu ocazia sarbatorilor de Craciun se pot adresa Directiei Generale de Asistenta Sociala si Giurgiu.

Campania „Ia-ma acasa de Craciun !” este derulata de TVR in colaborare cu Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si are ca scop sensibilizarea tuturor celor care pot oferi copiilor aflati in centre de plasament, sarbatori frumoase, alaturi de o familie.

Pentru a lua acasa, de Craciun, un copil aflat intr-un centru din subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Giurgiu, solicitantii trebuie sa depuna o cerere la sediul institutiei (mun.Giurgiu, sos.Alexandriei, nr. 7-9).

De asemenea, sunt necesare urmatoarele acte: documente de stare civila (carti de identitate, certificate de nastere, certificate de casatorie-copii xerox), certificate de cazier judiciar, adeverinte medicale eliberate de medicul de familie, adeverinte de venit, recomandari (o recomandare de la locul de munca si una de la vecini), angajament si o declaratie de confidentialitate.

In scopul obtinerii acordului privind invoirea unui copil din sistemul de protectie la domiciliul persoanelor care doresc sa ofere o bucurie copiilor institutionalizati, va fi necesara si o deplasare a specialistilor in asistenta sociala la domiciliul solicitantilor, in vederea evaluarii situatiei familiale a acestora. Specialistii DGASPC vor recomanda copilul care se poate bucura de acesta minivacanta, dupa ce acesta va fi pregatit in acest sens.

Institutiile care au initiat campania „Ia-ma acasa de Craciun !” isi doresc ca aceasta campanie umanitara, de responsabilizare sociala, sa fie un inceput iar familiile care vor gazdui copiii cu ocazia Craciunului sa pastreze legatura cu acestia si dupa minivacanta de sarbatori.

Precizarile ne-au fost facute de catre Consilier Comp. Relatii cu Mass-Media  la .

2 Comentarii pentru “„Ia-ma acasa de Craciun”, campanie de responsabilizare sociala”

  1. sunt mama lui Homoranu Eduard Petronel si as dori si eu sa stiu ceva despre el. cu toate ca doresc foarte mult sa il iau acasa, dar mai intai vreau sa il vizitez si apoi sa fac actele ca sa il iau acasa.

  2. baiatul se afla la casa de tip familial Sf Andrei

Comenteaza