Jandarmii giurgiuveni vor asigura ordinea la meciul Astra – Petrolul

Jandarmii giurgiuveni vor asigura ordinea la meciul Astra - Petrolul
Jandarmii giurgiuveni vor asigura ordinea la meciul Astra – Petrolul

Peste 70 de jandarmi vor asigura duminica, 25 august a.c. masurile de ordine publica pe timpul desfasurarii partidei de fotbal dintre Astra Giurgiu si Petrolul Ploiesti. Meciul se va disputa incepand cu ora 19.30 pe stadionul municipal „Marin Anastasovici”.

Jandarmii vor fi prezenti in zona imediata si apropiata locului de desfasurare a partidei si vor executa misiuni pentru prevenirea si combaterea faptelor care pot conduce la tulburarea ordinii publice inainte, pe timpul si dupa terminarea meciului.

Accesul in incinta arenei sportive va fi permis incepand cu ora 18.00 pe baza de bilete si se va realiza prin locurile special amenajate din Aleea Fabrica de Zahar pentru suporterii echipei gazda si din Aleea Plantelor pentru cei ai echipei oaspete. 43 de suporteri si simpatizanti ai echipei Petrolul Ploiesti au interdictie de a participa la meciurile de fotbal pe o perioada de la 6 luni la 4 ani pentru abateri de la prevederile legale in vigoare.

Traseele de afluire a spectatorilor spre arena sportiva sunt urmatoarele:
B-dul Mihai Viteazul – Aleea Plantelor – Aleea Fabrica de Zahar;
str. Sirenei – Aleea Fabrica de Zahar;
Aleea Plantelor – Aleea Fabrica de Zahar.

Pentru a evita aglomeratia in jurul punctelor de intrare in arena sportiva, Jandarmeria Giurgiu recomanda suporterilor sa vina din timp la stadion, incepand cu ora de deschidere a portilor de acces si sa aiba un comportament civilizat pe timpul afluirii/defluirii pentru a nu tulbura ordinea si linistea publica.

Recomandam suporterilor care vor fi in tribune sa isi incurajeze in mod civilizat echipa favorita astfel incat la stadion sa existe un climat de ordine si siguranta propice desfasurarii competitiei sportive. Nu vor fi tolerate manifestarile de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa puna in pericol siguranta participantilor.

La finalul partidei, defluirea publicului spectator se va realiza pe strazile Aleea Plantelor si Aleea Fabrica de Zahar.
Alte aspecte de interes:

Spectatorilor le este interzis:
sa consume bauturi alcoolice in arena sportiva sau sa patrunda in interiorul acesteia in stare vadita de betie, fara documente de acces sau prin incalcarea normelor legale stabilite de organizator;
sa introduca in arena sportiva inscriptii, embleme, pancarte, bannere, afise, steaguri sau alte suporturi ce contin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu continut obscen, bauturi alcoolice, petarde, substantelor iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant sau a alte obiecte ce pot fi folosite la actiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenta;
sa refuze prezentarea documentelor de acces si, dupa caz, a actelor de identitate, la solicitarea justificata a fortelor de ordine sau a personalului de ordine si siguranta;
sa refuze supunerea la efectuarea controlului corporal preventiv si al bagajelor;
sa escaladeze gardurile care delimiteaza spatiul de joc sau gardurile interioare de separare a sectoarelor;
sa profereze ori sa scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare la adresa fortelor de ordine sau a personalului de ordine si siguranta sau sa ameninte cu acte de violenta;
sa isi ascunda fata cu articole de imbracaminte sau alte accesorii cu intentia de a impiedica identificarea;
sa refuze parasirea imediata a arenei sportive, daca masura evacuarii a fost dispusa de catre personalul de ordine si siguranta sau de catre fortele de ordine.

Pentru incalcarea acestor prevederi, legea stipuleaza amenzi cuprinse intre 80 – 1.500 de lei si, in functie de fapta comisa, sanctiunea complementara de interzicere a accesului la competitiile si jocurile sportive de genul celor la care au fost savarsite faptele pe o perioada cuprinsa intre 6 luni si 3 ani.

Comenteaza