Nu va lasati inselati de „binevoitorii” care va bat la usa!

Nu va lasati inselati de "binevoitorii" care va bat la usa!
Nu va lasati inselati de „binevoitorii” care va bat la usa!

Politistii Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii atentioneaza cetatenii despre existenta unor fapte si tentative ale persoanelor rau intentionate de a comite , in special prin metoda “Accidentul”.

In cadrul campaniei de prevenire a infractiunilor de inselaciune, politistii Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Giurgiu, au organizat activitati preventive in localitatile rurale Toporu si Tomulesti, din judetul Giurgiu.

Prin aceste actiuni s-a urmarit informarea cetatenilor si atragerea sprijinului comunitatii, in actiunile desfasurate de politie, pe linia prevenirii si combaterii infractiunilor de inselaciune prin telefon.

Au fost facute recomandari preventive pentru a nu deveni victime ale infractiunilor de inselaciune prin telefon, cetatenilor fiindu-le distribuite materiale preventive de catre politistii giurgiuveni.

La nivelul Sectiilor de Politie Rurala si Posturilor de Politie Comunale au fost luate masuri de informare a cetatenilor aflati in zona oficiilor postale, bancilor, societatilor de transfer bancar, etc., politistii apeland si la sprijinul reprezentantilor bisericii pentru o mai buna diseminare a informatiilor si recomandarilor preventive.

Actiuni similare se vor desfasura in continuare in zonele urbane si rurale din judetul Giurgiu, in special pentru prevenirea persoanelor in varsta si a celor ce locuiesc in zone mai izolate, care au devenit tinta preferata a infractorilor.

Este necesar (si util) sa stiti:

sa verificati orice informatie prin care vi se solicita telefonic sa trimiteti bani prin terti unor rude, despre care vi spune o poveste, de obicei impresionanta;
sa nu oferiti nici un fel de date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent da calitatea invocata de interlocutor;
sa nu trimiteti conturile, datele cardurilor bancare si parolele de acces ale acestora, in nici un caz unor persoane straine, indiferent de calitatea pe care acestea sustin ca o au;
sa nu dati crezare vestilor prin care sunteti anuntati ca sunteti fericitii castigatori ai unor concursuri la care nu ati participat;
sa nu achitati niciodata in avans sume de bani pentru ridicarea unor premii; plata impozitelor sau a altor taxe se realizeaza ulterior!

Comenteaza