O regulă de trei simplă, ca problemă de Bac!

O regulă de trei simplă, ca problemă de Bac!
O regulă de trei simplă, ca problemă de Bac!

Aceste randuri exprima doar o revolta (ca simplu cetatean) fara rost… si nimic altceva!

Pe listele afisate sunt trecuti 2016 candidati, 711 scrie, negru pe alb, ca au fost admisi dar, cica!, 38,1% este procentul de promovabilitate… Asta este predata de invatamantul giurgiuvean… (mai bine zis, folosita de ).

Conform datelor prezentate chiar de ISJ, 2016 absolventi s-au inscris, 1864 s-au prezentat, 152 nu s-au prezentat iar procentul a fost de 38,1%; „ăia neprezentaţii” nu sunt copiii acestui judet! (era sa zic, ai acestui inspectorat). Ei nu conteaza! (sau poate ca, in mintea unora, ei au luat bacul).

In realitate, probabil, situatia este si mai trista! Caci nicaieri nu am gasit numarul real al celor care au terminat clasa a XII-a, pentru a vedea cati nu s-au inscris la examen.

Eu cred ca totii cei care au terminat clasa a XII-a sunt copiii acestui judet si raportat la acest numar ar trebui facut procentul final…

Caci, ca simplu cetatean, fara copii la recentul examen, as putea sa ma intreb: de ce regula de trei simpla nu a fost aplicata la numarul celor care au obtinut media peste 6… Atunci sa vezi procent! Pasemne ca ar fi fost 100%, dar nimic nu e sigur!

Restul sunt intrebari fara rost insa cea mai mare intrebare ramane: Până când vor mai răbda parinţii această situaţie; oare chiar nu s-au săturat?
Cele aproape 500 de contestatii depuse ar putea fi un semn, desi ma indoiesc de utilitatea acestuia…

Comenteaza