Primarul din Izvoarele in stare de incompatibilitate

Primarul din Izvoarele in stare de incompatibilitate
Primarul din Izvoarele in stare de

Dupa ce saptamana trecuta a fost retinut de catre DNA pentru acuzatii de trafic de influenta acum primarul din Izvoarele, Stanciu Alin Banica este declarat si in stare de incompatibilitate.

Conform comunicatului de presa dat publicitatii de ANI, Stanciu Alin Banica, primar al comunei Izvoarele, judetul Giurgiu, a-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat, in perioada 18 iunie 2008 — 10 noiembrie 2010, a detinut, simultan cu functia de primar, si functia de administrator al unei societati comerciale, incalcand, astfel, dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Conform prevederilor legale in vigoare in acest moment, persoana […] fata de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica […] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din funcția ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului.

Comenteaza