Și totuși gazoductul Giurgiu-Ruse va fi terminat!

Conducta de gaze Giurgiu - Ruse
Conducta de Giurgiu –

Interconectorul de gaze dintre Bulgaria şi România va fi finalizat peste patru luni; miercuri, 6 aprilie, a fost semnat contractul pentru construcția secțiunii subacvatice.

Contractul pentru realizarea secțiunii dubacvatice a fost semnat de Transgaz și Bulgartransgaz EAD cu firma austriacă Habau PPS Pipeline Systems SRL.

Istoria construcției gazoductului dintre cele două orașe dunărene, Giurgiu și Ruse, este una lungă, începută în 2013 dar nici acum terminată; în diverse stadii ale lucrării ba nu s-a găsit fundul Dunării, ba s-a găsit dar era stâncos culminând apoteotic cu momentul în care  s-a pierdut cârtița, utilajul de subtraversare care poziționa conductele pe fundul Dunării (unii spun că ar fi întâlnit-o prin Australia!).

Dincolo de hazul de necaz făcut, cert este că firma care a contractat inițial lucrarea nu a fost în stare să o facă și toate etapele de licitare și angajare a unui nou constructor au trebuit reluate.

De această dată, după cum a declarat Temenuzhka Petkova, ministrul Energiei din Bulgaria, termenul limită de încheiere a lucrărilor este de 119 zile iar firma contractantă este una dintre cele mai serioase; secțiunea de doi km de subtraversare s-a dovedit a fi cel mai dificil de realizat însă finalizarea ei va marca finalizarea întregii lucrări (conform presei din țara vecină).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.