Simpozion International de Geografie la Giurgiu

Simpozion International de Geografie la Giurgiu
la Giurgiu

Municipiul Giurgiu va gazdui in zilele de 17 si 18 mai 2013 cea de-a V-a editie a Simpozionului International de Geografie “Landscapes: Perception, Knowledge, Awareness and Action”, organizat de Facultatea de Geografie a Universitatii “Spiru Haret” din Bucuresti.

La aceasta manifestare stiintifica vor participa 187 de specialisti, doctoranzi, masteranzi si studenti de la toate universitatile din Romania si de la importante universitati din strainatate. Lucrarile destinate masteranzilor si studentilor vor avea loc la sediul facultatii, in Bucuresti, in prima parte a zilei de 17 mai, urmand ca specialistii sa se deplaseze la Giurgiu, cu o scurta oprire la Parcul Natural Comana, pentru lucrarile conferintei care se vor desfasura la Ateneul “Nicolae Balanescu”, incepand cu ora 15,30. Cu aceasta ocazie, in portul dunarean vor poposi pentru doua zile aproximativ 160 de persoane, din care peste 40 de straini din tari europene, asiatice si africane, iar tari care nu au o traditie in a-si trimite turisti in Romania, cum ar fi Albania, Algeria, Egipt, Liban, Bangladesh, Malaysia, Madagscar, isi vor trimite reprezentanti la conferinta.

Pentru municipiul Giurgiu se va deschide oportunitatea de a fi promovat turistic, mai ales ca aici exista obiective turistice inedite, unele unicat, dar mai putin cunoscute.
Evenimentul are toata sustinerea din partea Primariei Giurgiu, Centrului Cultural Local „Ion Vinea”, mass-mediei locale, sponsorilor si a unor personalitati de seama ale orasului.

Comenteaza