Taxa de trecere a Podului Giurgiu – Ruse se reduce de la 1 septembrie

Taxa de trecere a Podului Giurgiu - Ruse se reduce de la 1 septembrie
Taxa de trecere a Podului Giurgiu – Ruse se reduce de la 1 septembrie

Dupa ce in mai multe publicatii a aparut informatia conform careia taxa de trecere a podului peste Dunare de la Giurgiu se va modifica de la inceputul lunii septembrie, au aparut discutii (comentarii) conform carora aceasta ar fi doar un zvon.

Poate ca noi nu am interpretat corect un ordin publicat in Monitorul Oficial, crezand ca un asemenea act publicat in MO devine obligatoriu la 30 de zile de la publicarea sa (in acest caz).
Daca am gresit, iata ordinul si sursa lui (emitentul); ii rugam pe cei avizati sa se pronunte si sa indrepte greseala noastra (daca a fost vreuna!).

ORDIN nr. 290 din 17 iunie 2013 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania – S.A.

EMITENT: GUVERNUL – DEPARTAMENTUL PENTRU PROIECTE DE INFRASTRUCTURA SI INVESTITII STRAINE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 484 din 2 august 2013

În temeiul prevederilor art. 21 alin. (1), ale art. 41 alin. (13), ale art. 41^1 alin. (1), ale art. 47 alin. (4), (6) şi (8) din Ordonanţa Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 1^1 alin. (4) şi ale art. 11 din Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 424/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 5 alin. (4), ale art. 3 alin (1) pct. I lit. j) din Hotărârea Guvernului nr. 7/2013 privind organizarea şi funcţionarea Departamentului pentru proiecte de infrastructură şi investiţii străine,

ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine emite următorul ordin:

(3) Se aprobă tarifele de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre în sensul Giurgiu-Ruse şi modul de aplicare a acestora, pentru vehiculele rutiere înmatriculate în România sau în alte state, prevăzute în anexa nr. 3.

Iar la Anexa 3 se poate vedea urmatorul tarif:

Vehicule rutiere de transport persoane cu cel mult 8 + 1 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) – autoturisme :
3 euro sau 14 lei sau 4 dolari pentru o trecere.

Comenteaza