Va fi construita o centrala fotovoltaica la Giurgiu?

Va fi construita o centrala fotovoltaica la Giurgiu?

Reprezentantii unei firme italiene care au incheiat anul trecut un contract de asociere cu Primaria Municipiului Giurgiu, in vederea realizarii unei investitii in domeniul energiei regenerabile, s-au intalnit ieri, 21 februarie, cu administratorul public Emil Vuca, dar si cu specialisti din cadrul administratiei locale, intr-o sedinta de lucru. Cu aceasta ocazie, investitorii si-au exprimat intentia de a demara cat mai rapid proiectul de construire a unei centrale fotovoltaice, in platforma I a fostului Combinat Chimic, in acest sens fiind semnat un act aditional la contractul de asociere deja existent.
La intalnirea de lucru respectiva au participat si reprezentantii firmei de proiectare, investitorii fiind interesati sa depuna cat mai curand documentatia pentru a putea demara proiectul, in acest an. Centrala Fotovoltaica ar urma sa fie amenajata pe o suprafata de circa 12 hectare si ar asigura energie electrica ce va fi livrata in sistemul public.
O cota parte din energia produsa de aceasta centrala ar putea fi preluata de municipalitate si folosita in scopul iluminatului public.

(N.red.) Pentru o corecta si completa informare precizam ca, in cazul centralelor fotovoltaice amplasate in conditii geo-climatice similare cu cele in care se afla Giurgiu (o anumita durata si intensitate de lumina solara), puterea instalata a unui parc de 12 ha ar fi in jur de 4 – 4,5 MW, energie care ar putea acoperi consumul casnic pentru 2500-3000 de familii.
In prezent energia fotovoltaica are cel mai scazut randament de obtinere, cel mai mare pret de productie (avand in vedere cheltuielile pentru infiintarea unui asemenea parc) dar este inepuizabila si total nepoluanta.

Comenteaza