Va fi infiintata o piata de gross pentru peste in Giurgiu

Va fi infiintata o piata de gross pentru peste in Giurgiu

Azi dimineata a avut loc o sedinta extraordinara a Consiliului Local Giurgiu, in care a fost discutat proiectul privind „Infiintarea unei piete de gross pentru peste in Municipiul Giurgiu„.

Pozitionarea orasului Giurgiu pe malul Dunarii, lipsa unui loc special amenajat pentru tranzactii tip gross de peste precum si oportunitatile oferite de Programul Operational pentru Pescuit 2007 – 2013, au condus la ideea realizarii unui proiect de „Infiintare a unei piete de gross pentru peste in Municipiul Giurgiu”, finantat in cadrul programului amintit.

Proiectul vizeaza construirea unei piete pentru peste, caracteristicile acesteia urmand a fii stabilite prin proiectul tehnic.
Terenul pe care se va amplasa constructia apartine domeniului public al municipiului Giurgiu, este situat in intravilanul orasului, in zona de protectie a „Ansamblului urban Parcul Alei” si a „Cheiului de piatra”.
Valoarea totala a proiectului este de 1.612.000 euro – TVA inclus; suma va fi recuperata prin programul de finantare, in transe esalonate.

Proiectul a fost aprobat si urmeaza ca forma finala sa fie discutata ulterior; daca lucrurile vor evolua fara probleme, in viitorul apropiat Giurgiu va avea o piata gross de peste, in zona Alei.

Comenteaza