Ziua Internationala a Biodiversitatii marcata la Directia Silvica Giurgiu

Ziua Internationala a Biodiversitatii marcata la Directia Silvica Giurgiu
Ziua Internationala a Biodiversitatii marcata la

In fiecare an, in data de 22 mai, se celebrează la nivel mondial Ziua Diversitatii Biologice, in concordanta cu hotararea Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) care, la 20 decembrie 2000, a proclamat data adoptării Conventiei pentru Diversitate Biologica – 22 mai.

Cu aceasta ocazie Directia Silvica Giurgiu si Asociatia pentru Educatie Permanenta si Formare Profesionala Francisc I. Rainer organizeaza o serie de dezbateri pe tema biodiversitatii si o expozitie inedita din hartie reciclata, cu exponate realizate de elevi in tehnica , reprezentand fauna si flora Padurii Bolintin.
Evenimentul marcheaza Ziua Internationala a Biodiversitatii si va avea loc miercuri, 22 mai, incepand cu orele 11.00, la sediul Directiei Silvice Giurgiu, din strada 1 Decembrie 1918, nr.12, Giurgiu.

Expozitia este rodul muncii elevilor de la scolile din Bolintin Vale si comunele Crevedia Mare, Gaiseni si Vanatorii Mici, sub indrumarea echipei Asociatiei Francisc Rainer, ca urmare a activitatilor desfasurate in cadrul Proiectului „Management eficient al ROSCI 0138 – Padurea Bolintin”.
La eveniment va fi prezentat draftul initial al Planului de management al Padurii Bolintin, pentru informarea si consultarea publicului. Activitatile proiectului contribuie in mod direct la imbunatatirea calitatii mediului inconjurator, prin asigurarea premiselor necesare unui sistem eficient de management, in scopul conservarii biodiversitatii si a naturii in Aria protejata Padurea Bolintin, sit Natura 2000 aflat in custodia Directiei Silvice Giurgiu.

Cei interesati sunt asteptati miercuri dimineata la sediul Directiei Silvice Giurgiu, de la ora 11.00.

Comenteaza