18 echipe în Liga a 4-a de fotbal la Giurgiu

Asta e, ce sa facem!
Asta e, ce sa facem! (Foto: Dan Rotaru)

Sâmbătă, 20 iunie a avut loc ședința Comitetului Executiv al AJF Giurgiu, ședință în care s-a hotărât, printre altele, ca seriile Ligii a 4-a Giurgiu să aibă în componență câte 18 echipe.

Nicio echipă din Liga a 4-a nu va retrograda în această ediție de campionat, o ediție chinuită, ciopârțită și terminată la jumătatea campionatului în coadă de pește.

Reamintesc faptul că se stabilise ca în ediția 2020-2021 a campionatului județean de fotbal Giurgiu în Liga 4 să activeze câte 14 echipe; acum se vorbește despre 18.

Situația este neclară totuși! Sunt voci care spun că nu le convine această situație, că se diluează foarte mult calitatea fotbalului, că această situație în care nimeni nu retrogradează iar numărul echipelor va fi mare este total necompetitivă și că pe lângă cauzele obiective care contribuie la nivelul slab al fotbalului, slaba finanțare în principal mai sunt introduse și cauze subiective, creșterea, umflarea seriilor.

Ziceam că situația este neclară pentru că în spatele hotărârilor oficiale sunt multe necunoscute, multe discuții cu jumătate de gură cum ar fi de exemplu faptul că se mizează, se speră ca unele echipe să se retragă din Liga 4 și numărul celor care vor continua să fie mai mic la începerea noului sezon.

la nivel de zvon, de exemplu, se aude că Prundu, Valea Dragului, Real Drăgăneasca și Cosoba nu vor să mai continue în Liga 4 dar, repet, acestea sunt doar zvonuri deocamdată.

Mihai Vodă, deși are drept de promovare în Liga a 4-a nu o va face nici anul acesta; este dreptul lor să hotărască cum cred că le este mai bine. Eu cred că acolo chiar sunt câțiva oameni lucizi, toată echipa până la urmă, care își cunosc posibilitățile și care chiar joacă din plăcere, fără orgolii de mărire. Și nu scăpați din vedere faptul că la Mihai Vodă este o bază sportivă cum puține echipe au!

S-a mai discutat, oficial sau nu, dorința ca la finalul sezonului 2020-2021 să retrogradeze toate echipele aflate sub locul 12, indiferent câte vor fi acestea și să promoveze doar 2 din Liga a 5-a astfel încât să rămână 14 pentru sezonul următor… Dar cine mai știe cum va mai fi!!

Toate acestea sunt însă discuții căci nu se știe sigur deocamdată câte echipe vor fi în fiecare serie a Ligii a 5-a.
Indiferent însă câte vor fi important este ca fotbalul să-și urmeze cursul și, mai ales, să se joace cu spectatori!
Căci așa cum zicea cineva, fotbalul fără spectatori este ca nunta fără lăutari!

Și situația stabilirii campioanei județene este incertă, existând și în acest caz două variante… În urma oricăreia dintre acestea campioana județului Giurgiu, oricare va fi aceasta, tot cu Steaua va juca la Baraj! Și un meci cu campioana din Ialomița.

Deci anul acesta în actualul sezon al fotbalului giurgiuvean se vor mai disputa unul sau șapte meciuri pentru stabilirea campioanei județene… După cum evoluează lucrurile și ”stările” presimt că va fi doar unul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.