Activități de prevenire a delincvenței și victimizării minorilor desfășurate de polițiști în municipiul Giurgiu

La sfârșitul săptămânii polițiștii giurgiuveni au desfășurat o activitate specifică de informare și prevenire a minorilor instituționalizați, din municipiul Giurgiu.

Vineri, 12 ianuarie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Giurgiu au desfășurat o serie de activități de prevenire a delicvenței juvenile, infracțiunilor de “lovirea sau alte violențe” și a victimizării minorilor, la casa de tip rezidențial „Sf. Ioan” din municipiul Giurgiu.

Activitățile de prevenire au constat în informarea copiilor cu privire la răspunderea penală a minorului, prezentarea cauzelor dar și a măsurilor ce pot fi luate în urma săvârșirii unei infracțiuni de către minori, prezentarea comportamentelor violente, definirea comportamentului social și creșterea gradului de aderare la acesta.

Minorii au fost informați și instruiți de polițiști cu privire la măsurile de prevenire a furturilor și a infracțiunilor contra persoanei, pentru a nu deveni potențiale victime.

Totodată, polițiștii au purtat discuții despre problemele de ordin atitudinal ale minorilor și au fost făcute recomandări preventive supraveghetorilor și instructorilor educativi din cadrul căsuței rezidențiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.