Cartojaniul a luat-o înaintea Giurgiului cu ”Cupa de iarnă”!

Echipa Centru, castigatoarea Cupei de Iarna
Echipa Centru, castigatoarea Cupei de Iarna

Cartojaniul a luat-o înaintea Giurgiului cu ”Cupa de Iarnă”, atât în privința perioadei de desfășurare cât și a numărului de ediții desfășurate.

De 18 ani, intrată deja în tradiția locului, la Cartojani se desfășoară ”Cupa de iarnă” la fotbal, înainte de Anul Nou, fiind la cea de-a 18-a ediție în 2018.
De obicei 8 echipe participau la această competiție însă anul acesta au fost doar 4 însă ambițiile au fost la fel de mari ca întotdeauna.

Valentin Florescu, profesorul de Sport de la Mârșa (și Bucșani, după cum el însuși mi-a spus, adăugând cu o vădită notă de tristețe în glas că din păcate nu este și la Roata/Cartojani, localitate în care trăiește), este organizatorul acestei competiții, el este și cel care a dat premiile (cupele) și tot el este cel care, după finală, a organizat și o mică petrecere la barul ”La profesoru’”, în Cartojani, bar care, ei da, ați intuit bine, îi aparține.

”Din păcate anul acesta doar 4 echipe s-au înscris în competiția noastră”, mi-a spus Valentin Florescu, ”trei din Cartojani și una din Roata; am vrut să aducem și echipe din Mârșa însă nu am reușit… Sunt convins că la anul vom transforma această competiție, Cupa de Iarnă Cartojani, într-una zonală, la care să participe și echipe din localitățile apropiate.

Este o tradiție ca la această competiție să participe echipe din aceeași comună însă suntem într-un proces de revigorare a fotbalului din Roata, am pornit ”ofensiva tineretului”, echipa de juniori Petrolul Roata a obținut rezultate bune până acum și sperăm să obținem rezultate și mai bune în tur, așa că vom face totul pentru a repune fotbalul din Roata-Cartojani la locul pe care l-a avut în anii de glorie.

Revenind la Cupa de Iarnă, echipele participante au fost Roata, Satu Nou, Valea, Centru.
Valea a fost neînvinsă până în finală însă finala, una de-a dreptul fulminantă, a dat câștig de cauză echipei Centru, cu scorul de 5-4.

Am încins un grătar după meciul final, am băut și un șpriț că e sărbătoare, toate la barul ”La profesoru’”, în Cartojani.
Cam așa a fost la ”Cupa de iarnă” de la Cartojani”, a încheiat discuția Valentin Florescu.

Însă eu nu am încheiat-o și am ținut neapărat să vorbesc și cu unul dintre jucători, unul care să fi trăit emoțiile din teren (și Valentin a jucat însă el e mai bătrâior), așa că l-am rugat să-mi spună câte ceva pe Florin Mihai, un tânăr fotbalist, jucător la echipa Centru.
”A fost un meci pe viață și pe moarte, cum zic unii”, mi-a spus Florin. ”Dar doar în privința ambițiilor și a pasiunii cu care s-a jucat căci altfel a fost unul jucat cu multă sportivitate.

În primele 7 minute echipa Centru, cea din care și eu am făcut parte, a încasat 3 goluri!
Am reușit să marcăm și noi un gol până la pauză.
După pauză, în primele 5 minute am mai marcat un gol și deja începusem să ne facem speranțe că vom câștiga. Dar imediat au marcat ei și cu 7 minute înainte de final scorul era 4-2 pentru Valea…
Cu 3 minute înainte de fluierul final scorul era 4-3 pentru Valea… Dar Dumnezeu ține cu cei care nu-și pierd speranța și noi, cei plini de speranță, am marcat de 2 ori și am câștigat finala cu 5-4, în partida cu Valea, echipă care până atunci fusese neînvinsă.
Vă imaginați bucuria noastră! Cupa primită a fost o palidă confirmare a succesului uriaș, nu exagerez când zic, căci dacă vreun suferind de inimă ar fi fost pe marginea terenului, sigur ar fi trebuit luat cu Salvarea!”, mi-a spus, ”aproape” glumind la ultimele cuvinte Florin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.