Ce s-a întâmplat, de fapt, la Ghizdaru… (oficial)

Ce s-a întâmplat, de fapt, la Ghizdaru
Ce s-a întâmplat, de fapt, la Ghizdaru

Articolul anterior în care prezentam un punct de vedere al unui oficial care răspunde de integritatea echipei sale a trezit numeroase comentarii.

În articolul respectiv Nicușor Zamora, reprezentantul echipei AS Agro Gold Vlad Țepeș, relata cele întâmplate în partida cu AS Șoimii Ghizdaru; era un punct de vedere, menționat ca atare (niciodată nu modific declarațiile celor cu care stau de vorbă).
În același articol făceam invitația clară celor din Ghizdaru să-și expună punctul de vedere; menționez că am încercat să iau legătura cu ei însă nu am reușit, din ”motive tehnice”; am văzut că aceeași tehnică le-a facilitat comentariile pe Fb

În schimb am primit nenumărate telefoane de la un individ care, pe un ton superior, vădit iritat, a început cu: ”Auzi, mă, băga-mi-aș p… în mă-ta, tu mi-ai cerut MIE voie să scrii aia? …tu-ți morții mă-tii, de unde știi tu, mă…”. Și au urmat alte zeci de telefoane, pe același ton și cu același conținut deși l-am rugat insistent să-mi spună un nume și o poziție oficială…
Singura promisiune cu care m-am ales a fost că îmi arată el, dacă ne întâlnim.

Până la proba contrarie voi considera acea intervenție ca o poziție oficială a celor din Ghizdaru.

Am primit însă un punct de vedere de la un oficial al AJF, Ivan Iulian, șeful arbitrilor giurgiuveni; îi mulțumesc pentru amabilitate și operativitate. Iată ce spune Ivan Iulian:

”După ce am discutat cu arbitri și observatorul prezenți la joc am stabilit realitatea, un punct de vedere neutru al acestora în legătură cu accidentarea acelui băiat.
Fără să dea vina unii pe alții, Ghizdaru pe Vl. Țepes și invers, de fapt accidentarea jucatorului, după cum spune și cuvântul, a fost un accident suferit în urma unui duel fizic cu un adversar, la care acesta din urmă, în săritură l-a faultat, lovindu-l cu cotul în ceafă, eternele sărituri dezordonate la cap în lupta pentru minge.
Jucătorul lovit a suferit un traumatism în urma loviturii dar și a căderii, având nevoie de îngrijiri.

Din fericire la joc a fost trecută pe raport o doamnă doctor care, din experiență, a sunat la salvare, nedorind să riște, deoarece în astfel de cazuri, când un om se lovește la gat este normal să fie imobilizat cu un guler special.

A fost dus la spital unde s-a stabilit că nu este în pericol.
Deci este vorba despre o accidentare suferită în disputa cu un adversar pentru minge și nicidecum un măcel cum ar reieși din comentariile de pe fb.

Iar arbitrul a acordat cartonaș roșu cuvenit jucătorului vinovat de fault grosolan.

In rest partida s-a desfășurat normal, pe final o împingere reciprocă dintre doi jucători a fost repede transformată pe fb de către reprezentanții echipei din Vlad Țepeș în bătaie cu pumnii, total neadevărat după cum reiese din rapoartele arbitrului și al observatorului.

Echipa din Ghizdaru s-a înscris anul acesta în campionat după aproape 15 ani și nu există niciun conflict cu echipa oaspete, o accidentare regretabila a unui jucator nu trebuie transformata în război media.

Va spun și faptul că arbitru a fost un copil de 17 ani, debutant la centru la un meci de seniori, Nicolae Mario, și care s-a descurcat foarte bine în condițiile unui joc dificil (așa reiese din raportul observatorului).

In rest, comentariile celor avizați din rețea care așteaptă măsuri radicale din partea AJF pentru un incident care s-a întamplat într-o simplă fază de joc, din prea mult elan și nu neapărat cu intenția de a-și accidenta adversarul, reprezintă aceeași meteahnă a celor needucați de a exagera în căutare de senzațional”.

Precizez că nu am făcut nicio intervenție pe cele primite de la Ivan Iulian.

Dincolo de toate comentariile rămâne o realitate tristă: un minor a fost scos pe targă de pe teren, cu o accidentare gravă (cu sau fără intenție), arbitrul a acordat roșu pentru ”fault grosolan”, jocul a fost unul dificil (caracterizat așa de observator), în loc de replică de la Ghizdaru am primit înjurături și amenințări de la cineva din echipă (jucător, bănuiesc)… și multe altele care ar trebui spuse dar… cu altă ocazie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.