Gheorghe Ștefan – Agendă încărcată de slujbaș la Stat

La Varasti
La Varasti

Nu am ascuns și nici nu voi ascunde vreodată că doctrinar eu sunt de orientare socialistă; însă asta nu mă împiedică să observ că OAMENII, indiferent de orientarea lor politică sunt OAMENI prin ceea ce fac și nu prin convingerile politice, de multe ori invocate conjunctural, în funcție de interese de moment.

Gheorghe Ștefan este unul dintre OAMENII pentru care am un respect deosebit. Pentru tot ceea ce face în funcția pe care o are în acest moment dar nu doar pentru asta pentru că așa cum am zis, este doar un moment din viața sa, din activitatea sa, o viață în care a încercat tot timpul să fie OM.

Și mai am un motiv pentru care îl respect! Eu, mai din topor și fără vreun interes legat de ceva sau cineva, nu mă pot abține să nu întreb… Spre exemplu: pentru ce vă tot agitați atâta, domnul Ștefan, acum, într-o vreme în care capul la cutie se dovedește a fi mai productiv, mai profitabil din punct de vedere profesional decât alergatul pe coclauri și agitatul în văzul lumii? (Cu capul la cutie am nimerit-o ca nuca în perete și veți vedea de ce!).

”Nea Nelu, Dumnezeu mi-a dat o nouă viață și vreau să o trăiesc din plin! Nimic vom lua cu noi pe lumea cealaltă… Doar amintirea unui nume va rămâne și faptele celui care a purtat acel nume!
Eu acum încerc să-mi fac cât mai bine datoria în funcția pe care o am, încerc pe cât posibil să promovez județul Giurgiu astfel încât să schimb paradigma și anatema nemeritată că suntem codași în toate.
Dacă am face toți politicienii asta, dacă mulți dintre noi nu ar fi preocupați doar de interesul personal multe lucruri ar merge mult mai bine.

Eu fac fapte și evenimente iar dacă cineva apreciază sau nu ceea ce fac nu este treaba mea. Oamenii văd!
Nu mi s-a propus vreo candidatură că mă tot întrebați și ca să fiu sincer nici nu mă deranjează în aceste condiții. Se pare că ”nu am valoarea necesară” deținerii unora dintre funcțiile la care tot faceți aluzie…
Ziceți că îmi va lua lumea seama, cu o conotație negativă, și nu mă voi alege cu nimic. Mă simt bine, foarte bine cu ceea ce am!
Vedeți bine că acțiunile mele nu au conotații politice; niciodată nu am fost undeva, în exercițiul funcției, în calitate de aparținător la un partid.
Acțiunile mele sunt tehnice-profesionale, altele sunt cu caracter umanitar, social sau de promovare a unor bune practici.

Ziceți că nu mă voi alege cu nimic! Nu mă deranjează! Acum patru ani am pierdut și m-am consumat atât de mult încât am făcut o tumoră pe creier de care m-am operat anul trecut și pentru că bunul Dumnezeu a fost bun și milostiv cu mine și mi-a dat o a doua viață am înțelepciunea să nu mă mai consum.
Operația aceea m-a schimbat total și cred cu toată convingerea că menirea omului pe acest pământ este să facă bine atât cât poate și să-și iubească semenii. Iar eu asta fac!

Coincidența face ca astăzi, 19 iunie, să se împlinească exact un an de la acea operație care m-a făcut mai bun și mai înțelegător cu mine în relația cu ceilalți.

Poza pe care v-am trimis-o nu cred că este cazul să apară undeva. Este întâmplarea vieții mele, este cumpăna mea dintre viață și moarte care din fericire s-a terminat cu bine.
Poate că Dumnezeu m-a iubit și mi-a dat o a doua viață, sau poate că Dumnezeu m-a pedepsit și m-a lăsat să mă chinui în continuare. Nu am de unde să știu ce a vrut El cu mine, voi vedea. Cert este însă că simt că sunt alt om.”

Cu câteva zile în urmă, la o întâlnire cu câțiva piscicultori Gheorghe Ștefan spunea: ”Secretul succesului este folosirea forței de munca calificata. Din acest an am reusit sa reînființăm clasa de piscicultura la liceul din Nucet, clasa desființată in 1992. Îi rog pe aceasta cale pe colegii fermieri piscicoli să găsească absolvenți de clasa a 8-a din localitățile unde au fermele ca sa se înscrie la această clasă pentru ca după absolvire să lucreze ca piscicultor în fermele lor. Liceul asigură cazarea și mâncarea și 250 lei bursă lunară iar pregătirea practică o vor face la Stațiunea de Cercetări Piscicole Nucet. Pentru acest an sunt disponibile 28 de locuri. Haideți ca împreuna să readucem spiritul pescăresc în acest sector economic atât de frumos prin specializarea tinerilor piscicultori la Nucet.”

Piscicultură dupa carte!
Piscicultură dupa carte!

La începutul lunii Gheorghe Ștefan era la Bila; ”De la icra de crap până la peștele din farfurie! Asta se întâmplă astăzi la ferma piscicola Bila unde tehnologia de crestere a crapului se face ca la carte. Am fost foarte surprins să vad ca administratorul firmei a recurs la serviciile a doi ingineri piscicoli care muncesc în echipă și produc anual 750 de tone de crap din care 550 de tone este vândut anual la piață sau ferme care au ca obiect principal pescuitul recreativ. Furajarea crapului din cele aproape 200 ha o face mecanizat, un singur om, chiar și in lunile de vara când trebuie sa furajeze de 5-6 ori/zi.
Sper să înțeleagă toti proprietarii de ferme piscicole că fără personal calificat nu se pot atinge performanțele de la Bila de cca 4000 kg/ha.”, zicea Gheorghe Ștefan cu acel prilej.

La Bila
La Bila

La sfârșitul lunii mai Gheorghe Ștefan era la Vărăști, activitate despre care mi-a spus că ”…m-am intors la Varasti-Giurgiu unde am intalnit un legumicultor special, pe domnul Serban Ilie care la cei 86 de ani cultiva asa cum spune, “rosii din suflet”, un om care a trait toata viata din munca pământului. Am fost emoționat si încântat in egala masura ca am intalnit unul din cei mai in vârstă beneficiari ai programului tomata. Multă sănatate, domnule Șerban, îți spun încă odată!”

Pe 1 iunie, într-o întâlnire de suflet Gheorghe Ștefan organiza un concurs de pescuit sportiv pentru copii, concurs la care au participat circa 50 de mici/mari pescari. Toți copiii participanți au primit premii.

Concurs de pescuit pentru copii
Concurs de pescuit pentru copii

Cam asta face un slujbaș la Stat; sunt doar câteva dintre cele pe care le face Gheorghe Ștefan, secretar de Stat în Ministerul Agriculturii.

PS. Am uitat să-l întreb despre cormorani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.