Mai multe case din Giurgiu au fost mistuite de flăcări; altele au fost în pericol

Incendiu la Oinacu
Incendiu la Oinacu

Un incendiu de mari proporții a avut loc în localitatea giurgiuveană Oinacu, în noaptea de miercuri spre joi, 11 octombrie, în jurul orei 2.00.

I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină la un incendiu în localitatea Oinacu, incendiu care se manifesta la un grup de locuințe și anexele acestora.
Pentru localizarea și lichidarea incendiului s-a intervenit cu 21 de subofițeri, doi ofițeri, patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autocisternă ( Detașamentul de pompieri Giurgiu, Punctul de Lucru Greaca, Punctul de Lucru Călugăreni, Garda de Intervenție Mihăilești, beneficiind și de sprijinul primit din partea primăriei Oinacu- o cisternă de 5000 L).

În momentul ajungerii la fața locului s-a constatat arderea generalizată a două locuințe, plus anexele acestora, la treia locuință incendiul era propagat la nivelul acoperișului pe o suprafață de aproximativ 10 mp. cu posibilitate de propagare iminentă la a patra locuință.

Dezvoltarea generalizată a incendiului la grupul de locuințe a fost cauzată de observarea și anunțarea cu mare întârziere a incendiului permițând ca acesta să se dezvolte neobservat într-un interval mare de timp, precum și cantitățile însemnate de material lemnos și fân depozitate în anexele gospodărești și în podurile locuințelor.

Pe timpul acțiunilor de intervenție s-a reușit limitarea propagării incendiului, salvarea în proporție de 95% a celei de a treia locuințe la care se propagase incendiul și salvarea în integralitate a celei de a patra locuințe aflată pe direcția de propagare a incendiului.

În urma incendiului au ars două locuințe pe o suprafață cumulată de 250 mp., anexele acestora (cca. 1000 mp.) în care se aflau cantități mari de materiale combustibile ( lemne de foc, cereale, furaje), fără a exista victime omenești.

Incendiul a fost lichidat la ora 08:30, cauza producerii acestuia este în curs de cercetare, urmând ca toate documentele să fie înaintate organelor de cercetare penală, în vederea desfășurării activităților specifice.

Pentru asigurarea, la nevoie, a asistenței medicale de urgență I.S.U. Giurgiu a asigurat la fața locului prezența unei Autospeciale de Transport Personal și Victime Multiple, fără a fi nevoie de intervenția acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.