Mai mulţi elevi de la “Vianu” amprentaţi şi “cercetaţi” de jandarmii giurgiuveni

Jandarmi la Liceul Vianu
Jandarmi la Liceul Vianu

Reprezentanţi ai Jandarmeriei Giurgiu s-au aflat din nou în mijlocul elevilor, organizând activităţi preventive la Liceul Teoretic “Tudor Vianu”.

Acţiunile, care au avut loc timp de două zile, se înscriu în cadrul parteneriatului educational “Respectă şi vei fi respectat” încheiat cu instituţia de învăţământ.

Pe timpul activităţilor preventiv-educative elevii s-au familiarizat cu legislaţia în vigoare şi prevederile Codului Penal, fiindu-le exemplificate situaţii conflictuale şi modul în care pot preveni şi combate actele de violenţă în incinta şcolii sau pe stradă. Aceste acţiuni urmăresc pregătirea anti-infracţională a elevilor şi tinerilor din anii de liceu, dar şi încurajarea dialogului pentru identificarea principalelor probleme cu care se confruntă tânăra generaţie. Întâlnirile cu elevii s-au bazat pe discuţii interactive, tinerii fiind interesaţi de subiectele abordate.
Astfel de activităţi vor fi organizate pe tot parcursul anului şcolar şi în alte unităţi de învăţământ.

Pentru creşterea gradului de siguranţă şi promovarea unui comportament civilizat în rândul elevilor, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Giurgiu a încheiat parteneriate educaţionale cu liceele teoretice “Tudor Vianu” şi “Nicolae Cartojan”, Colegiul Tehnic “Viceamiral Ioan Bălănescu” şi liceul Tehnologic.

Instituţiile de învăţământ au fost incluse în itinerarul de patrulare al jandarmilor pentru a preveni implicarea elevilor în comiterea de fapte antisociale şi a asigura o intervenţie rapidă la evenimentele sesizate în incinta sau în apropierea acestora.

Totodată, prin intermediul parteneriatelor, elevii vor putea participa la activităţile importante organizate la nivelul inspectoratului precum “Ziua Jandarmeriei” şi “Ziua porţilor deschise – 18 aprilie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.