O tendință care, deși nu este nouă, devine alarmantă: minori împinși spre infracțiuni

Minora prinsa vanzand tigari de contrabanda in piata Centrala
Minora prinsa vanzand tigari de contrabanda in piata Centrala

În ultima vreme polițiștii giurgiuveni au depistat/surprins în flagrant mai mulți minori care comiteau diverse încălcări ale legii, împinși de la spate de către părinți (tutori).

Așa este cazul, spre exemplu, unei tinere în vârstă de 13 ani care a fost prinsă în flagrant de polițiștii giurgiuveni, în timp ce deținea și comercializa țigarete provenite din contrabandă.

Luni, 3 septembrie a.c., în jurul orei 10.30, polițiștii giurgiuveni au prins în flagrant, în Piața Centrală, din municipiul Giurgiu, o tânără, de 13 ani, din municipiul Giurgiu, care deținea asupra sa și oferea spre vânzare 20 pachete de țigarete, ce nu aveau aplicat timbru fiscal.

În urma activităților cele 20 pachete de țigarete, în valoare de aproximativ 200 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi predate la Camera de Corpuri delicte din cadrul I.P.J. Giurgiu.

În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă (colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.