Politica giurgiuveană pe înțelesul tuturor! Democrație maximă și opțiuni liber exprimate!

Badalau vorbind despre democratie
Badalau vorbind despre democratie

Joi, 13 septembrie, va avea loc Conferința Județeană a organizației PSD Giurgiu, conferință în cadrul căreia va fi ales președintele organizației județene.
Toți vorbesc despre faptul că cel ales va fi Niculae Bădălău.

Este drept treaba lor, a social-democraților giurgiuveni, pe cine aleg. Atâta vreme cât alegerile se fac în mod democratic, cei care votează (aleg) exprimând dorința și voința tuturor membrilor PSD Giurgiu.
Apropo, câți membri o mai avea PSD Giurgiu?

Probabil că aproximativ 500 căci atâția participanți s-a anunțat că vor fi prezenți în sală la respectivele alegeri, 500 de participanți care, într-o profundă democrație de partid, în cadrul unui partid social-democrat (de orientare socialistă, presupun), vor alege CONDUCĂTORUL.

Îi întreb acum pe tinerii social-democrați, căci în ei mai am unele speranțe și tot de la ei unele așteptări, cine sunt participanții și cine i-a mandatat pe aceștia să voteze; pe cine votează nu este treaba mea, e treaba lor.

Dacă acesta este idealul lor de democrație, asta e! Le doresc să li se implinească acest ideal și să ”aibe mari succesuri”, vorba unui alt tânăr, nu din partidul lor, ce-i drept.
Probabil pe cei 500 de participanți îi vor desemna 66 de reprezentanți de frunte ai partidului, majoritatea primari (cine nu știe că la țară primarul este mai ceva decât Dumnezeu, nu știe nimic) iar aceștia vor vota exact ce trebuie, pe cine trebuie adică (repet, treaba lor pe cine).

Cum este cu democrația în filiala județeană a PSD Giurgiu (dar bănuiesc că nu doar aici) a explicat cum nu se poate mai elocvent Niculae Bădălău câtorva parlamentari care, surprinzător, n-au înțeles din prima!
Iată ce a spus Bădălău:
„La acest Comitet Executiv Judeţean au participat toţi primarii. Cu cinci voturi împotrivă au fost adoptate hotărârile. Au fost 71 de oameni. Unde e dictatura? Eu tot timpul am urât unanimităţile false din partid şi ştiţi lucrul acesta că am mai prezentat subiectul vizavi de democraţie. Că facem nişte alegeri mi se pare democratic. Dacă nu le faci mi se pare că e o dictatură. Eu nu cred în cei numiţi, cred în cei aleşi. Dacă ai o frică de colegii tăi de partid de a candida, asta e cu totul altă problemă. Înseamnă că nu eşti om politic. Un om politic vine în faţa oamenilor, le spune ce are de spus şi este judecat prin vot. Asta înseamnă politică şi democraţie. O fi din scurt. Dacă o fac din lung o să acuze că e prea lung. Din 71 de oameni prezenţi, cu 4 voturi împotrivă şi o abţinere, mi se pare elocvent rezultatul. Că unora le este teamă să iasă în faţa votului nu e problema mea. În faţa a 500 de oameni, cât are conferinţa judeţeană, vii şi îţi depui candidatura şi oamenii ăia votează”.

Citatul este luat dintr-un ziar local care, zice el (ziarul), l-a luat dintr-un ziar central.
Adică un uriaș respect pentru membrii de partid, simpatizanți dar și giurgiuveni, în general, din partea cuiva care nici pentru ziarul care aparține acestui partid nu a găsit de cuviință să zică 3 cuvinte lămuritoare pentru toți ceilalți membri de partid, dacă or mai fi și alții, în afara celor 500, desemnați de primari, nu-i așa, participanți și votanți într-un cadru de largă democrație la alegerea CONDUCĂTORULUI.

PS. Fie vorba între noi, aș fi putut lua declarația de mai sus chiar de pe pagina de Fb a lui Niculae Bădălău (așa cum am luat poza) dar nu-mi mai ieșea ultima frază!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.