Politician bătrân (lup bătrân), uns cu toate alifiile; nu poți să nu admiri stilul și clasa!

Badalau, ca un politician de clasa
Badalau, ca un politician de clasa

Imediat după conferința de presă a lui Nicolae Barbu a urmat conferința de presă a lui Niculae Bădălău, cu aceeași temă, Conferința Județeană, în cea a lui Bădălău adăugându-se și ce a spus Barbu în conferința sa!!

Nu voi mai face vreun alt comentariu, am scris exagerat de mult azi despre acest subiect, RĂZBOIUL DIN PSD GIURGIU, decât acesta: indiferent de ce se va întâmpla voi continua să îl consider pe Bădălău unul dintre cei mai importanți politicieni giurgiuveni ai acestor vremuri, alături de Lucian Iliescu.

Sunt convins că Niculae Bădălău va rămâne mult timp în istoria politicii giurgiuvene (contemporane) și, neavând vreo obligație, afirm că ar fi rămas și în centrul preferințelor mele pentru politicienii giurgiuveni dacă nu ar fi comis catastrofala greșeală cu ”ploaia” care s-a abătut asupra diasporei, în acea diasporă eu văzând, generic, pe toți ceilalți care nu luăm parte la activitățile PSD-ului.

Iată însă ce scrie Niculae Bădălău, cu stil, fără să se agite, fără să facă acuzații grave, care să nu mai lase porți deschise în urmă, ca un politician versat, de clasă, pe pagina sa de Fb:

”În urma Comitetului Executiv Judeţean din 10 septembrie, s-a stabilit organizarea pe 13 septembrie a Conferinţei Judeţene. În statutul PSD, o conferinţă judeţeană este stabilită de CEX, convocat de o treime dintre membri sau de preşedintele intermar, adică de mine, în acest caz. La CEX au participat 68 din cei 76 de membri, ceilalţi opt nici nu mai erau membri ai PSD. Toţi primarii au fost prezenţi şi hotărârile au fost adoptate cu 62 de voturi pentru, 5 împotrivă şi o abţinere.

Sunteți la curent că la Comitetul Executiv Central al PSD s-a decis ca astfel de conferinţe judeţene ale partidului să fie organizate între 10 septembrie şi 10 octombrie 2018. Ţinând cont că pe 7 octombrie vom avea referendumul pentru familie, am hotărât să facem Conferinţa Judeţeană cât mai repede ca să avem timp să organizăm referendumul. Era normal ca fiecare să îşi dea cu părerea, asta este democraţia, dar votul pentru stabilirea datei conferinţei a fost covârşitor. Nu s-a încălcat statutul cu nimic!

Îl respect pe domnul Barbu, dar consider că argumentele lui sunt lipsite de fond. Cel mai mult m-a deranjat afirmaţia lui că l-aş mai fi exclus eu odată din partid. Ştim cu toţii foarte bine că, atunci când s-a făcut USL, de la nivel central s-a stabilit ca Lucian Iliescu să fie candidat USL la Primăria Giurgiu. Domnul Barbu a plecat din PSD, pentru că voia să candideze şi astfel şi-a dat demisia, dar a fost sprijinit de toată organizaţia municipală a PSD Giurgiu. Acum să vii să spui că eu l-am exclus, mi se pare total nepotrivit.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.