Preocupări ale Inspectoratului Teritorial de Muncă Giurgiu la început de an

Campanie de informare desfasurata de ITM Giurgiu
Campanie de informare desfasurata de ITM Giurgiu

Inspectorii de muncă din cadrul ITM Giurgiui desfăşoară până pe 31 ianuarie o campanie de informare şi conştientizare cu privire la modificarea salariului brut, în contextul transferului contribuţiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat.

Astfel, pe tot parcursul lunii ianuarie,acestia se vor asigura cã angajatorii vor aplica prevederile legii corect.

Campania urmãrește creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor care folosesc forțã de muncã fãrã respectarea prevederilor legale, în ceea ce privește consecințele sociale și economice pe care le produce munca nedeclaratã.

De asemenea, vor fi clarificate unele aspecte în ceea ce privește modul de interpretare și de aplicare a prevederilor legale referitoare la registrul general de evidențã a salariaților, în special a celor privind transmiterea în registru a modificãrilor salariale rezultate din transferul contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, ca urmare a negocierii pãrților contractului de muncã.

Totodatã, vor avea loc informari referitoare la punerea în aplicare a prevederilor art. VII din OUG nr. 82/2017 și conștientizarea angajatorilor cu privire la inițierea negocierii colective a contractelor colective de muncã, respectiv la negocierea colectivã a actelor adiționale la contractele și acordurile colective de muncã în vigoare.

In cazul in care angajatorii nu au initiat aplicarea noilor reguli de transfer al contributiilor catre angajati si derularea negocierilor pentru majorarea salariului brut constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 5000-10000 lei.

inspector șef: SILVIU-CRISTIAN ANCULESCU
consilier CRP: ROBERT BENE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.