Și totuși, căile politicii giurgiuvene rămân tare întortochiate!!

Adresa cu pricina
Adresa cu pricina

Am văzut zilele acestea o adresă trimisă sub antetul PNL Giurgiu și semnată de către Anton Marin lui Costel Dumitru prin care cel din urmă era convocat în BPJ pentru a fi sancționat.

Primul lucru care mi-a sărit în ochi și m-a făcut pe moment să nu mai mă gândesc la altceva, trezindu-mi doar un zâmbet amar, a fost faptul că acea adresă a apărut (a fost trimisă) într-o publicație care până acum îi măscărise, îi caricaturizase pe cei doi, pe amândoi, în toate felurile imaginabile.

Nu despre publicația respectivă este vorba aici, ei sunt ziariști și lucrează cu materialul clientului, menirea oricărui canal media fiind să informeze.

După ce mi-a pierit zâmbetul imediat m-am întrebat cum de a ajuns adresa aceea (fotocopie după original, din câte văd) tocmai la publicația respectivă care, nu-i așa, vezi tu… Și cu care nu am ceva, repet.
Și mai ales m-am întrebat cine le-a trimis-o, știut fiind că o scrisoare (adresă, mă rog) are un expeditor și un destinatar.

În prima fază am gândit că Anton Marin, într-un alt exces de sinceritate și din dorința de a informa corect opinia publică a trimis-o.
Așa că am încercat să iau legătura cu Marin Anton, cel cu care până acum nu am stat de vorbă vreodată și care, spre surprinderea mea, recunosc, mi-a răspuns la solicitare.

Astfel am aflat că nu el a trimis adresa la publicația respectivă!
Am mai aflat că în această perioadă este în litigiu cu conducerea PNL, că a contestat în instanță îndepărtarea sa de la conducerea PNL Giurgiu, că procedura de a demite un organ ales este una cel puțin cu multe semne de întrebare sub aspectul democrației și a respectului față de cei care l-au ales…
Mi-a mai spus că dincolo de toate astea el rămâne un liberal și că nu vrea să facă caz din cele întâmplate dar, în același timp, are încredere în Justiție și își păstrează speranța că va fi repus în drepturi.

Că se va întâmpla sau nu asta rămâne de văzut. Cert este că acum este în litigiu și că ștampila nu stă la el ci la sediul partidului iar adresa trimisă nu a încălcat vreo regulă statutară.

Am mai aflat tot de la Marin Anton faptul că în ședința BPJ ținută recent, statutar zice el, contestată de alții, s-a propus de către cei aflați în sală eliberarea din funcția de secretar general al PNL Giurgiu a lui Costel Dumitru, propunere susținută mai ales de către delegații veniți din Florești-Stoenești, însă chiar Marin Anton s-a abținut atunci de la această hotărâre pe motiv că cel în discuție nu este prezent, drept pentru care acesta a fost convocat la o ședință ulterioară a BPJ.

Că această ședință se va mai ține sau nu, rămâne de văzut.

Și rămâne marele semn de întrebare: de ce adresa respectivă a ajuns la publicația respectivă, cea care…, și nu a ajuns la mine, de exemplu sau la oricare dintre jurnaliștii giurgiuveni, mulți dintre aceștia chiar neavând ceva de împărțit cu liberalismul giurgiuvean și mai ales cu unii dintre exponenții acestuia. Nici pe cei de la publicația respectivă nu-i suspectez că ar avea ceva personal cu vreun liberal însă mă gândesc doar la marea diferență doctrinară dintre cele două entități menționate, sugerată de multele ”pamflete” apărute până acum!!

Așa că reafirm cele din titlu, ferm convins fiind că rămân extrem de întortochiate căile politicii giurgiuvene!

PS. Fac precizarea că aceste rânduri pornesc de la credința mea oarbă în valorile democrației și de la faptul că niciodată nu voi fi de acord ca ”un for suprem”, aflat dincolo de voința celor mulți, să treacă peste alegerea făcută de aceștia, în numele vreunei prevederi statutare… Dacă aș admite asta ar însemna să aprob și ”ploaia” căzută peste capetele unora, venită cu ceva vreme în urmă dinspre soare răsare!!! ”Ploaie” care oricând poate cădea în capetele noastre, ale tuturor, ale celor mulți și oropsiți, cei care ne facem iluzii că trăim într-o societate democrată și că votul nostru contează…
Aiurea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.