Spicul Izvoru și-a mai adăugat în cununa de spice (victorii) încă unul (una) – Cupa de iarnă

Spicul Izvoru la Cupa de iarna
Spicul Izvoru la Cupa de iarna (Foto: Dan Rotaru)

Spicul Izvoru a câștigat cea de-a treia ediție a Cupei de iarnă, competiție de fotbal de sală organizată de AJF Giurgiu.

A fost arhiplină Sala Polivalentă din Giurgiu la marea finală și spectatorii prezenți au aplaudat, în picioare, evoluția celor din teren, jucători care au oferit un adevărat spectacol într-o încleștare epică.

Spicul Izvoru este echipa care nu a pierdut vreun punct în această competiție la care au participat 14 echipe din tot județul. Este o performanță obținută cu muncă și ambiție.
Evoluția echipei și performanța obținută la Cupa de iarnă nu este o surpriză! Spicul Izvoru are o evoluție foarte bună și în campionat, fiind pe locul 3 la finalul turului, la doar 3 puncte de prima clasată.

Dar dacă nu este o surpriză câștigarea cupei mi-am zis eu că nu se poate, ceva se întâmplă la Izvoru, au ei un secret de merg așa de bine! Și nu m-am putut abține să-l întreb pe unul dintre apropiații echipei care le este secretul (naiv și eu, chiar mi-am imaginat că mi-l va destăinui!!).

Care ar fi secretul evoluției voastre foarte bune, l-am întrebat pe Ionuț Budrincă, vicepreședinte al asociației din Izvoru și antrenor al echipei (nu voi mai menționa întrebările mele, pentru cursivitatea celor relatate)?

”Nu este vreun secret!”, mi-a spus Ionuț.
”Am venit la această competiție cu jucători foarte buni și când afirm asta am în vedere tot lotul prezent aici, un lot numeros, format din: Matache Antonio, Damian Alin, Chiripuci Iulian, Ruse Dănuț, Jelescu Alexandru, Preda Andrei, Ruse Marius, Baboi Adrian, Marin Mirel, Martin Claudiu, Feraru Andrei, Vulcan Alexandru, Daia Alexandru; acestora se adaugă Bubulinca Alin, Delpiero Curt, Dunaevschi Ionuț, Popa Adrian, Comăneanu Liviu.
Aceștia sunt toți jucătorii care formează echipa Spicul Izvoru.

Alături de ei (unii dintre aceștia aflați cu sufletul alături de echipă la Cupa de iarnă, nefiind prezenți fizic din diverse alte obligații) ne-am aflat tot timpul noi, cei din conducerea clubului, eu și evident președintele, Daniel Tonca.

Și dacă vreți să vă destăinui un secret, căci văd eu cam unde bateți, iată: primarul din Gogoșari, Dănuț Daia, a fost tot timpul alături de noi. El este inima și sufletul acestei echipe, este ”bolnav” de fotbal, nu a pierdut niciun meci al nostru. Încă din prima zi de mandat a fost alături de noi.
El și întreaga conducere a clubului sunt oameni de onoare și bun-simț, fapt care îi face pe jucători să vină cu plăcere și să joace la noi… Și pentru că nu vă opriți din apropouri! Nu, nu credem că se poate face performanță fără un minim stimulent! Din păcate nu-i putem recompensa pe băieți pentru efortul depus atât cât merită și ne-am dori.

Cam atât despre Cupa de iarnă, deși nu am vorbit doar despre Cupa de iarnă!
Suntem bucuroși și privim cu speranță înainte.
Am primit trofeul Fair Play pentru evoluția din tur.
Suntem pe locul 3 în Seria Sud și ne gândim serios la play-off și chiar la o finală, la un titlu.
Legat de ce s-ar întâmpla în situația, dorită de noi, desigur, în care am câștiga titlul doar atât pot să spun: suntem în căutare de sponsori. Haideți să fim sinceri și cinstiți! Nu poți face performanță fără sprijin financiar iar în ligile superioare deja se trece de la ”fotbal de plăcere” la fotbal de performanță, profesionist într-un fel, cu jucători care primesc bani pentru prestația lor, de ce să ne ascundem după deget.
Localitatea noastră este una mică, cu un buget mic și oricât ne-ar sprijini autoritățile, sumele sunt mici (maxim 5% din bugetul local se poate aloca sportului).

La toate insistențele dvs, la toate apropourile legate de stimulente concluzionez atât: căutăm sponsori!

Că v-ați lămurit sau nu în legătură cu ”secretul” de la Spicul Izvoru, nu știu! Știu doar că la Izvoru se muncește și toți ne dorim o evoluție cât mai bună în retur și o calificare la play-off. Apoi, vom mai vedea!”

Cam asta mi-a spus Ionuț Budrincă, un om cu trup și suflet alături de echipa Spicul Izvoru; și ca el sunt și alții în mica comună giurgiuveană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.