Trei giurgiuveni în conducerea Federației Române de Radioamatorism

Dan Rabinca - presedintele FRR
Dan Rabinca – presedintele FRR

Trei giurgiuveni au fost aleși în conducerea Federației Române de Radioamatorism: Răbîncă Dan Lucian, Nicolaescu Sorin și Chiru Ioan Alexandru.

Am scris și voi mai scrie despre toate sporturile în care sunt implicați giurgiuvenii așa că nu puteam rata tocmai acest eveniment dintr-un sport pe care l-am practicat și eu (mai în tinerețe).

Radioamatorismul este unul dintre sporturile individuale prin excelență (mai puțin unele discipline de concurs, cum ar fi telegrafia de sală); în rest radioamatorul stă singur în fața stației și strigă de nebun CQ (apel general) (de YO… 9FAE, în cazul meu).

În general radioamatorii sunt oameni ”bolnavi”! Zeci, sute de ore din viață am alocat radioamatorismului închis în WC-ul de serviciu (dezafectat), acolo unde aveam stația… Sute, mii de înjurături am luat de la vecini pe vremea când televiziunea ajungea la noi doar prin antene, antene într-o continuă luptă cu cele ale radioamatorilor…

”Bolnavi” sunt și giurgiuvenii noștri aflați acum la conducerea FRR! Bine, doar despre doi dintre ei pot afirma asta, buni prieteni ai mei amândoi… Despre șeful FRR, Răbâncă Dan nu pot afirma asta și nu pentru că nu ar fi și el la fel ca ceilalți ci pentru că necunoscându-l personal, nu îmi pot permite.

Ceilalți doi?!
Nicolaescu Sorin, ales ca președinte al Comisiei Centrale de Telegrafie Viteză, a fost toată viața (și este, iată) bolnav după telegrafie… Telegrafia este acea ti-ti-ta-ti, de neînțeles pentru tinerii din ziua de azi…
Chiru Ioan Alexandru (Alex), ales ca președinte al Comisiei Centrale de Apel (absolvent de Drept), a fost toată viața (și el!) bolnav, însă Alex a fost bolnav cam de toate: fonie, telegrafie, concursuri, construcții…

YO9FNP – RABINCA DAN LUCIAN – Presedinte al Federatiei Romane de Radioamatorism
YO9SW – NICOLAESCU SORIN – Presedinte al Comisiei Centrale de Telegrafie Viteza
YO9FYP – CHIRU IOAN ALEXANDRU – Presedinte al Comisiei Centrale de Apel

Sigur, lângă ei în conducerea FRR mai sunt și alții dar aceștia sunt giurgiuvenii mei!!

În acest moment în România mai sunt autorizați de către ANCOM 5075 de radioamatori; pe vremurile de restriște, atunci când nu exista net-ul, atunci când ”comunismul și securitatea ne prigoneau” eram ca frunza și ca iarba… Acum, că suntem ”liberi”, au mai rămas o mână de ”bolnavi” sau, hai să zic altfel, de împătimiți în ale radioamatorismului.

Cam asta este despre radioamatorism și giurgiuveni!
Mult mai interesant ar fi fost (din punct de vedere jurnalistic) să vorbesc despre ”luptele” care s-au dat la recentele alegeri, despre faptul că la acestea a participat și un notar care să consemneze cele întâmplate, despre faptul că fostului președinte i-au trebuit circa două ore pentru a constata că adunarea este statutară, despre…
Dar radioamatorii, deși îi ascultă toată lumea, deși nu au secrete nici măcar pentru Securitate (sic) sunt totuși oameni discreți și păstrează multe lucruri doar pentru ei!

Felicitări celor trei giurgiuveni! 73′ de YO9FAE (fost).

PS. Puțini știu că Federația Română de Radioamatorism (radioamatorismul) depășește în performanțe pe plan mondial multe alte federații din România, unele dintre acestea având chiar mult mai mulți sportivi practicanți în evidențe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.